Werkwijze

Aanmelden en intake
Aanmelden start met het invullen van het online aanmeldformulier wat je vindt bij Contact en aanmelden. Hiermee kom je op mijn wachtlijst en zal ik je benaderen via Cliëntenlogin van waaruit we veilig kunnen communiceren. Zodra er ruimte is, plan ik je voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als na dit gesprek een behandeling bij mij passend lijkt, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tussen intake en behandeling zit geen wachttijd. Voor het intakegesprek heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig met daarop de indicatie psychotherapie. Deze verwijsbrief kan veilig worden aangeleverd via Zorgdomein (door je verwijzer) of via Cliëntenlogin (door jou zelf). Als behandelaars zijn wij verplicht om te controleren of de opgegeven verzekeringsgegevens juist zijn, om je BSN-nummer te registreren en je identiteit vast te stellen aan de hand van een (geldig) identiteitsbewijs. Neem daarom bij het eerste gesprek je identiteitsbewijs en verzekeringspasje mee. In de eerste paar gesprekken (eventueel aangevuld met een vragenlijst of testonderzoek) verkennen we samen of mijn behandelaanbod aansluit bij je klachten, problemen, jouw visie op het ontstaan en voortbestaan hiervan, je hulpvraag en verwachtingen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kijken we samen naar meer passende alternatieven. 

Behandeling
Een behandeling start met het maken van een behandelplan dat tijdens de behandeling zonodig aangepast kan worden. We zullen regelmatig de voortgang evalueren waarin we de daartoe afgenomen zogenoemde ROM-metingen zullen betrekken. Sessies duren normaal gesproken drie kwartier en vinden plaats eens per week of om de week. De duur van de behandeling is afhankelijk van de complexiteit van de problematiek, dat wil zeggen kort waar het kan en lang indien nodig tot maximaal twee jaar. Bij evaluaties bekijken we of er sprake is van vermindering van de klachten en/of verbetering van het functioneren en/of de kwaliteit van leven. Een online consult behoort tot de mogelijkheden. Als het passend en gewenst is, kunnen ook naasten worden betrokken bij de behandeling.

Wachttijd
Mocht er een te lange wachttijd (of aanmeldstop) zijn, dan kun je je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Deze kan met je kijken waar je eerder terecht kunt. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn gezamenlijk overeengekomen dat een intakegesprek plaatsvindt binnen vier weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder en dat de behandeling binnen tien weken na intake zal starten (zogenoemde treeknormen).

Afspraken annuleren of verzetten
Afspraken kunnen per email of telefoon tot 24 uur van tevoren kosteloos worden verzet of geannuleerd. Afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden verzet of geannuleerd, worden voor een deel in rekening gebracht omdat deze niet kunnen worden ingediend bij de zorgverzekeraar. Je ontvangt daarvoor dan een factuur van € 60,-.

Klachtenregeling en geschillencommissie
Ben je niet tevreden over je behandeling of over ons contact, dan hoor ik dat graag. We kunnen proberen er samen uit te komen en een oplossing bedenken. Wanneer je onvrede blijft bestaan, kun je je richten tot de klachten- en geschillencommissie van de LVVP.

Scroll naar boven